Fotode autor Ivan, kes märkas ebatavalist looma, rääkis RusDelfile, kuidas teda kohtas. „Minu poeg läks koeraga jalutama. Kui ta tagasi tuli, ütles ta, et koer oli ajanud kassi maja seinale ja ta ei saanud alla tulla, sest ta oli väga kõrgel. Läksime välja vaatama, kuidas vaest looma aidata, ja seal ei olnudki kass, vaid tundmatu tegelane. Ja see oli juba veel kõrgemale roninud, kui ta enne oli,“ rääkis Ivan.

Ivan otsustas looma mitte häirida ning umbes kümne minuti pärast kontrolliti uuesti - looma enam seal ei olnud. „Oleks väga huvitav teada saada, kes see tegelikult on,“ rääkis Ivan.

„Kui loom on maja pööningule elama asunud, teeb ta lärmi ja hoiab elanikke ärkvel.“

Zooloog Andrei Miljutini sõnul oli see kivinugis. Loom ei eksinud lihtsalt ära, vaid elab kuskil pööningul ja ei ole seal tõenäoliselt üksi.

„Eestis on kahte liiki nugiseid: metsnugis ja kivinugis ning mõlema liigi levik vastab nimele,“ ütles zooloog. Esimene kivinugise isend registreeriti 1980. aastate lõpus ja võib juhtuda, et nad asuvad elama majade pööningutel.

Nad söövad vaid väikseid loomi: linde ja hiiri. Nad võivad ka prügis tuhnida, leida hamburgeritükke või süüa puuvilju.

„Loomad, kes nüüd linnades elavad, on nende järeltulijad, keda inimesed kunagi tapsid. Ja see, et nad tulevad tagasi, ei ole üllatav. Inimesed käivad nüüd poes toitu ostmas ja ei tapa loomi,“ ütles zooloog ja märkis, et selliste loomade ilmumine on tingitud suurest prügimassist. „Kui nugis on maja pööningule elama asunud, teeb ta lärmi ja hoiab elanikke ärkvel, sest ta on öine loom ja tema tegevus algab öösel,“ ütles Miljutin.

Miljutini sõnul ei tasu kivinugiseid karta. „Ta on nagu kass - ta võib hammustada või kratsida. Rahulikus olukorras ta ei ründa, vastupidi, kivinugised kardavad rohkem inimesi“.

Miljutin tõdes, et see on paraku uus reaalsus, et loomad tagasi linnadesse tulevad. „Kunagi tõrjuti nugised välja, nüüd tulevad nad tagasi.“