Ksenia Karelina (pseudonüüm Ksenia Khavana) tunnistas end süüdi kolmapäevasel kinnisel istungil. Uudistaagentuuri Interfax teatel ütles Karelina advokaat Mihhail Mušalov, et prokurörid nõuavad 15-aastast vanglakaristust. Kohtuotsust on oodata 15. augustil.

Karelina abiellus ameeriklasega ja kolis Los Angelesse ning sai tänu sellele USA kodakondsuse. Naine arreteeriti veebruaris Jekaterinburgis. Ta oli naasnud Venemaale oma pere ja lähedaste külastamiseks.

Karelina vastased süüdistused põhinesid 51 dollari suurusel annetusel USA heategevusorganisatsioonile, mis aitab Ukrainat, ütles õiguste rühmitus The First Department.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus väitis, et Karelina „kogus ennetavalt ühe Ukraina organisatsiooni huvides raha, mida hiljem kasutati Ukraina relvajõududele taktikaliste meditsiinitarvete, varustuse, relvade ja laskemoona ostmiseks“.

Vahetult pärast täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse võttis Venemaa vastu seadused, mis kriminaliseerivad nii Ukrainas peetava sõja vastase kriitika kui ka märkused, mida Kreml peab Vene sõjaväe diskrediteerimiseks.

Nädal tagasi toimus Venemaa ja lääne vahel suurim vangide vahetus pärast külma sõda. Venemaa vanglatest vabastati USA ja Saksamaa kodanikke ning ka mitu prominentset Vene opositsioonitegelast.