Samaaegselt rahutustega kogu Inglismaal maadleb Ühendkuningriigi valitsus valeinformatsiooni levimisega internetis.

Algselt postitas võltsitud pildi paremäärmusliku partei Britain First kaasliider Ashlea Simon. Seejärel jagas Musk Simoni postitust enda kontol.

Väidetavalt Telegraphi vanemuudiste reporteri kirjutatud võltsitud artiklis öeldi, et Falklandi laagreid „kasutataks vangide kinnipidamiseks käimasolevatel rahutustel, kuna Briti vanglasüsteem on juba täisvõimsusel“.

Musk eemaldas postituse oma kontolt pool tundi pärast jagamist, kuid see jõudis koguda üle 1,7 miljoni vaatamise. Veidi enne Simoni postitatud algse pildi eemaldamist sotsiaalvõrgustikust ilmus postitusele märge „Seda lugu pole olemas“.

Telegraph rõhutas, et nemad ei ole ühtegi sellist artiklit avaldanud. „See on väljamõeldud pealkiri artiklile, mida pole olemas,“ ütles Telegraph Media Groupi pressiesindaja. „Teavitasime asjakohaseid platvorme ja palusime postituse maha võtta.“

Musk on alates rahutuste algusest Ühendkuningriigis toimuvaid proteste kommenteerinud. Peaminister Keir Starmer on mõned Muski väited hukka mõistnud.

Musk ei ole võltsartikli jagamise pärast vabandanud, kuid on jätkanud Ühendkuningriigi valitsust ja õiguskaitseorganeid kritiseerivate materjalide jagamist.