Maduro teatas, et allkirjastas Venezuela riikliku telekommunikatsioonikomisjoni Conateli resolutsiooni, mille kohaselt otsustati blokeerida sotsiaalvõrgustik X (varasemalt Twitter) kümneks päevaks. Resolutsioonis süüdistati Muski vihkamise, kodusõja ja surma õhutamises, vahendab Euractiv.

Maduro ja Musk on sageli vahetanud X-is kritiseerivaid kommentaare. Musk on võrrelnud Venezuela presidenti eesliga, samas kui Maduro on süüdistanud Muski valimisjärgsete protestide ja eriarvamuste õhutamises.

Sel nädalal kutsus Maduro ka oma toetajaid üles loobuma ettevõtte Meta sõnumirakenduse WhatsAppi kasutamisest ja eelistama selle asemel Telegrami või WeChati. Tema sõnul kasutatakse Meta sõnumirakendust sõdurite ja politseinike perede ähvardamiseks.

28. juulil kuulutas Maduro end 51% häältega presidendivalimiste võitjaks, kuid seni pole lõplikke valimistulemusi avaldatud.

Läbipaistvuse puudumise tõttu on Madurole laialdaselt esitatud süüdistusi pettuses. Hääletusjärgsetel päevadel puhkesid riigis massilised meeleavaldused, hetkel on rahutuste tagajärjel hukkunud vähemalt 23 inimest.

Venezuela kodanikud nii kodumaal kui ka välisriikides on nõudnud Maduro tagasiastumist ja opositsioonikandidaadi Edmundo Gonzálezi võidu tunnistamist. Samuti on osad riigid, sealhulgas USA, Argentiina ja Tšiili, keeldunud tunnistamast Maduro väidetavat võitu.

Opositsioon väidab, et neil on koopia hääletustulemustest, mille kohaselt sai González rohkem kui 7 miljonit häält ja Maduro 3,3 miljonit häält. Opositsiooni väidetud tulemus on sarnane sõltumatute küsitluste ennustustele.