„Õhutõrje hävitas pooleteise kilomeetri kõrgusel ja 6,5 ​​kilomeetri kaugusel mitu objekti Valgevene territooriumi kohal,“ ütles Lukašenka Valgevene riikliku uudisteagentuuri Belta teatel, vahendab Aftonbladet.

Lukašenka sõnul leidsid Ukraina droonirünnakud aset reedel. Valgevene ametnikud kinnitasid, et õhuvägi ja õhutõrje tõstavad oma valmisolekut.

„Ukraina rikkus igasuguseid reegleid ja rikkus Valgevene õhuruumi,“ ütles Lukašenka avalduses.

Valgevene teatel oli mitu drooni suunatud ka Venemaa sihtmärkide pihta. Valgevene hoiatas oma liitlast ja Venemaal õnnestus droonid alla tulistada, kirjutab Belta.

Viimase nädala jooksul on Ukraina alustanud ootamatut pealetungi Kurski oblasti vastu Venemaal. Lühikese ajaga on Ukraina väed hõivanud 45 ruutkilomeetrit, teatas mõttekoda ISW. Sarnaselt Venemaa presidendile Vladimir Putinile on ka Lukašenka nimetanud Ukraina tegevust Venemaal „provokatsiooniks“.

„Ebameeldiv on see, et ukrainlased, keda on nüüdseks korduvalt hoiatatud, näitavad, et nad pole rahuks valmis. Nad jätkavad pingelise olukorra eskaleerimist,“ ütles Lukašenka, kes on varasemalt lubanud Venemaal Ukrainat rünnata oma territooriumilt.

2023. aastal Raadio Vaba Euroopale antud intervjuus ütles Lukašenka, et nad „aitavad alati Venemaad“, kuid nad ei astu sõtta, kui Ukraina väed ei ületa Valgevene piiri.

Jaga
Kommentaarid