Üks vang kinnitab, et teenis kadõrovlaste eriüksuses Ahmat.

„Tahan elada“ teatab, et need kadõrovlased püüti kinni sügaval tagalas. Enese sõnul püüdsid nad põgeneda, et vältida vangi langemist, sest Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov on kunagi öelnud, et Ahmati võitlejad ennast vangi ei anna.

„Noh, tavaliselt küll, sest nad istuvad tagalas, aga Kurski oblastis arenes olukord dünaamiliselt ja need Ahmati võitlejad isegi ei püüdnud vastupanu osutada. Nagu näitab varasemate vahetuste kogemus, on see väga õige otsus, sest Vene läbirääkijad võtavad kadõrovlasi vahetusse esmajärjekorras,“ kirjutas „Tahan elada“.

Märgitakse, et Kadõrovi PR ja soov oma kaardiväge lahingutegevusest eemal hoida lähevad venelastele kalliks maksma. Kui nad oleksid piiri kaitsnud, mitte varjanud end kümnendal kaitseliinil Kurski all ajateenijate selja taha, ei oleks ukrainlaste nii kiire läbimurre võimalik olnud. Piiril oli 18-aastased ajateenijad ja piirivalvurid, kes langetasid „Tahan elada“ sõnul õige otsuse lahingusse mitte astuda ja andsid end vabatahtlikult vangi, säilitades elu.

Kadõrovlaste komandör Apti Alaudinov süüdistas samal ajal Kurski katastroofis Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülemat Valeri Gerassimovi.

Jaga
Kommentaarid