„Meil on ärev hommik, vaenlase aktiivsus Krasnaja Jaruga rajooni piiril,“ teatas Gladkov videopöördumises. Ta lisas, et Vene sõjaväelased „teevad kõik, et ohuga toime tulla“, aga „et tagada elanikkonna elu ja tervis“, alustavad võimud inimeste ümberpaigutamist ohutumatesse kohtadesse, vahendab Meduza.

Gladkovi sõnul protsess kohapeal juba käib. Kuhu inimesed viiakse, ta ei täpsustanud.

Krasnaja Jaruga rajoon piirneb läänes Ukraina ja põhjas Kurski oblasti Belaja rajooniga. Eile teatas Kurski oblasti kuberneri kohusetäitja Aleksei Smirnov, et 10. augustil sisenes Belaja rajooni Ukraina diversiooni- ja luuregrupp, aga Vene sõjaväelastel õnnestus „olukord stabiliseerida“. Hiljem teatas Venemaa kaitseministeerium, et Belaja rajoonis tõkestati Ukraina relvajõudude läbimurdekatse.

„Olukord on väga pingeline. Kes suudab iseseisvalt minna kogunemispunkti Dolgije Budõ külla, külanõukogusse või Obojani rajooni Bušmeno asulasse. Antakse bussid. Kes on veel territooriumile jäänud, tungiv palve kõigile elanikele rajoonist lahkuda,“ kirjutas Belaja rajooni juht Volobujev täna sotsiaalmeedias.

Hiljem teatas Smirnov, et on langetatud otsus Belaja rajooni elanikud evakueerida ja lubas igakülgset abi.

„Regionaalne operatiivstaap langetas otsuse elanikud välja viia. Andsin regionaalsele transpordiministeeriumile korralduse valmistada ette täiendav transport, bussid on juba ohututes tsoonides valmis. Praegu on peamine asulate elanikke operatiivselt rajoonist lahkumise võimalusest teavitada. Kõik vastavad korraldused on rajooni administratsiooni juhile ja maa-asulate juhtidele antud,“ kirjutas Smirnov Telegramis.

Smirnov teatas, et ajutised majutuspaigad on ettevalmistatud ja evakueeritavatele antakse kogu vajalikku abi.

Jaga
Kommentaarid