„Tähtis on meeles pidada, et edu saavutamine sellistes tänapäevastes sõjalistes konfliktides on võimalik ainult järgmiste peamiste tingimuste üheaegse järgimise korral. Esiteks, vägede varustamine kõige tänapäevasema relvastusega. Eelkõige täppisrelvadega. Teiseks, uute taktikaliste lahingutegevuse läbiviimise võtete kasutamine. Sealhulgas piloodita süsteemide ja robotiseeritud komplekside kasutamine,“ lausus Beloussov täna foorumi Armija-2024 avamisel, vahendab Interfax.

Kolmandaks tingimuseks nimetas Beloussov efektiivse juhtimissüsteemi loomist eesrindlikke tehnoloogilisi aluseid, sealhulgas tehisaru kasutades.

„Ja neljandaks, sõjaväeliste kaadrite ettevalmistamise pidev täiustamine. Peamiselt juhtivkoosseisu,“ ütles Beloussov.

„Ainult selline kompleksne lähenemine annab vastase ees täieliku eelise. Just ümber selle võtmetähtsusega järelduse langetati otsus korraldada foorumi Armija töö,“ teatas Beloussov.

Beloussovi sõnul on „sõjaline erioperatsioon“ sisuliselt Venemaa ja kollektiivse lääne relvastatud vastasseis, mille on esile kutsunud USA ja tema liitlaste soov säilitada oma domineerimine ning mitte lasta üles ehitada uut mitmepooluselist ja võrdõiguslikku maailmakorda.

„Selles mõttes puudutab antud vastasseis iga riigi huve,“ lisas Beloussov.

Jaga
Kommentaarid