Viimase kahe nädala jooksul on Tallinna Lastehaigla võtnud haiglaravile ligikaudu 15 patsienti, kes on käinud vahetult ujumas või mängimas Russalka mälestussamba juures asuvas Inglirannas.

Patsientidel on diagnoositud seedetrakti erinevaid nakkuseid, mis on põhjustanud tugevat oksendamist ja kõhulahtisust. Eriti ohustatud on lapsed, vanemaealised ja nõrga immuunsüsteemiga inimesed.

Tallinna kesklinna vanem Sander Andla kinnitas, et nakkusohu eest hoiatavad sildid on valmimas ja pannakse välja esimesel võimalusel. „Ei ole päris nii, et linnavõim ei hooli elanike tervisest,“ rõhutas ta, lisades, et ujumist keelavad sildid seisavad püsivalt Inglirannas. Andla selgitas, et kuna Terviseametilt tuli teade haigestumisohu kohta alles kolmapäeval, ei jõutud ühe päevaga hoiatussilte teha.

Saastumise täpne allikas ei ole Terviseameti Põhja regionaalosakonna juhataja Tiia Luhti sõnul teada, kuid sinna viib kolm sademevee väljalaske toru. Inglirand pole ametlik suplusrand ning seal ei seirata regulaarselt ka veekvaliteeti. Luht ütles, et seekord võttis terviseamet proovid omal algatusel haiglasse sattunud laste tõttu.

„Inglirannas tuleb värskendada silte, mis hoiataksid inimesi võimaliku reostuse ja terviseohtude eest. Samuti juhtisime tähelepanu üldise hügieeni tõstmiseks, mis tähendab, et tuleb tagada regulaarne tualettruumide puhastus ja kätepesu võimalus. Kui olete vees viibinud, tuleb ennast korralikult sooja vee ja seebiga puhtaks pesta,“ lausus Luht.