Keskerakonna avalike suhete juhi Andres Kalviku sõnul on Madisoni suhted Keskerakonnaga üpris soojad, vaadates seda, mismoodi europarlamendi saadik suvepäevaliste poolt vastu võeti. „Seda kinnitasid ka korduvad aplausid ja tema vestlused peale kõnet. Tundub, et Keskerakond on ta väga hästi vastu võtnud,“ lausus ta.

Kalviku sõnul tuli Madisoni suvepäevadele ilmumine üllatusena. Enne keskerakondlaste poliitdebati algust pidas parteitu eurosaadik ka rahvale kõne. Muuhulgas tunnustas Madison oma kõnes Keskerakonna aktiivset rolli riigi majanduse ja rahanduse kohta ettepanekute tegemisel.

„Meie erakond ootab oma ridadesse poliitikuid, kes jagavad meie maailmavaadet. Nagu Madisoni sõnavõtt näitas, siis oleme temaga päris ühel lainel. Tema kõnest jäi küll selline mulje,“ sõnas Kalvik.

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart ja Madison käisid nädal tagasi koos poliitmaastikul toimuvat arutamas. 14. augustil tegid nad ka koos ühisavalduse, kus kutsusid üles opositsiooni kokku koonduma. Kõlvart on aga öelnud, et Madisoni Keskerakonda astumine on ebatõenäoline, kuna nende erakonnal pole talle head positsiooni pakkuda.

Jaak Madisoni sõnul on erinevaid võimalusi, kuhu erakonda astuda, aga poliitiliselt käib ta siiski kõigiga läbi. „Homme lähen näiteks ERK-i kohtumisele, räägin seal,“ sõnas ta.

Kalvik kinnitas, et Madison rääkis oma kõnes, et tal pole plaanis täna Keskerakonnaga liituda. „Rõhk sõnal täna,“ toonitas ta.

Madison lisas, et Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart kutsus ta ise suvepäevadele, ning ta ei läinud sinna omal initsiatiivil.

Keskerakonna suvepäevad toimuvad 17. ja 18. augustil Madsa puhkekeskuses Otepääl. Andres Kalviku sõnul tuli suvepäevadele kohale ligi 300 keskerakondlast.