Erakonnaga liitus täna europarlamendi saadik Jaak Madison, kes lahkus juunis EKRE-st. Spekulatsioonid erakonnaga liitumise kohta tekkisid juba varem.

Nimelt käis Madison mineva nädala laupäeval läbi Keskerakonna suvepäevadelt, pidas seal kõne ja vestles erakonnaliikmetega. Delfi kirjutas juba siis, et Madisoni suhted Keskerakonnaga on üpris soojad, vaadates seda, mismoodi europarlamendi saadik suvepäevaliste poolt vastu võeti.

„Meie erakond ootab oma ridadesse poliitikuid, kes jagavad meie maailmavaadet. Nagu Madisoni sõnavõtt näitas, siis oleme temaga päris ühel lainel. Tema kõnest jäi küll selline mulje,“ sõnas toona Keskerakonna avalike suhete nõunik Andres Kalvik.

Loe blogist, mida pressikonverentsil räägiti:

Samuti on Delfi varem kirjutanud, kuidas Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart ja Madison käisid paar nädalat tagasi koos poliitmaastikul toimuvat arutamas. 14. augustil tegid nad ka koos ühisavalduse, kus kutsusid üles opositsiooni kokku koonduma. Kõlvart on aga öelnud, et Madisoni Keskerakonda astumine on ebatõenäoline, kuna nende erakonnal pole talle head positsiooni pakkuda.

Kalvik kinnitas eelmisel laupäeval, et Madison rääkis oma suvepäevadel esitatud kõnes, kuidas tal pole plaanis täna Keskerakonnaga liituda. „Rõhk sõnal täna,“ toonitas Kalvik.

Keskerakonnaga liitumine on loogiline

„Tagatuba“ kirjutas kolmapäeval, et EKRE-laste võimalik Keskerakonnaga liitumine on tingitud EKRE sisekriisist ning liikmete ja toetuse kadust. Viimast proovib endale saada vastloodud erakond Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK), ent oma võimalust näeb ka eestlaste toetuse vaeguses Mihhail Kõlvarti juhitav Keskerakond.

„Tagatuba“ püstitas muuhulgas küsimuse, miks üldse äsja uuesti viieks aastaks Euroopa Parlamenti saanud Madison Keskerakonda minna tahaks? „Keskis on puhas lennurada,“ sõnas selle peale „Tagatoaga“ vestelnud keskerakondlane.

Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnas venekeelset elanikkonda teab mis palju pole, seal toetus Keskerakond varem oma tugevatele eesti emakeelega valijatele. Nüüd on Kersti Sarapuu ja Jaak Aab Keskerakonnast sääred teinud ning Madisonil on võimalus lihtsa vaevaga see piirkond endale võtta. Ta saaks end keskerakondlasena pildis hoida nii 2025. aasta kohalikel valimistel, aga eeskätt 2027. aasta riigikogu valimistel. Piisava edu korral võib teda oodata mõlemal juhul koht võimukõneluste laua taga.