Pikalt on spekuleeritud, et Keskerakonnaga võiks liituda europarlamendi saadik Jaak Madison. Täna see ka juhtus.

Jaak Madison käis mineva nädala laupäeval läbi Keskerakonna suvepäevadelt, pidas seal kõne ja vestles erakonnaliikmetega. Delfi kirjutas juba siis, et Madisoni suhted Keskerakonnaga on üpris soojad, vaadates seda, mismoodi europarlamendi saadik suvepäevaliste poolt vastu võeti.

„Meie erakond ootab oma ridadesse poliitikuid, kes jagavad meie maailmavaadet. Nagu Madisoni sõnavõtt näitas, siis oleme temaga päris ühel lainel. Tema kõnest jäi küll selline mulje,“ sõnas Keskerakonna avalike suhete nõunik Andrek Kalvik.

Täna kell 11.15 toimub Keskerakonna büroos pressikonverents, kus Kõlvart tutvustab uut liiget.

Kuvatõmmis.

Madison oli EKRE liige 19. juunist 2013 kuni 12. juunini 2024.

EKRE-st lahkumise otsuseni jõudis ta pärast „Esimeses stuudios“ käimist, kus esines teadmises, et parteist on välja visatud üksnes EKRE Pärnu piirkonda juhtinud Helle Kullerkupp.

Pärast saadet sai ta teada, et vahepeal edasi läinud juhatuse koosolekul tehti otsus visata parteist välja ka riigikogu liikmed Henn Põlluaas ja Jaak Valge ning Tartu piirkonda juhtinud Silver Kuusik.

Madison selgitas sotsiaalmeedias, et teisipäevaõhtune erakonna juhatuse koosolek paistis paljutõotav, kuid lõpuks selgus, et kogu strateegia oli „teatud juhtkonna poolt“ juba paika pandud.

Madison sai europarlamendi valimistel üle 30 000 hääle.