Gruusia Unistus tegi teisipäeval avalduse, milles lubas Natsebi laiali saata, kui oktoobris toimuvad parlamendivalimised võidab.

„Saades põhiseadusliku enamuse, algatame me õigusliku protsessi, mille tulemus on Ühinenud Rahvusliku Liikumise ja kõigi selle satelliit- või järglaserakondade põhiseadusevastaseks kuulutamine,“ öeldakse Gruusia Unistuse avalduses. Miljardär Bidzina Ivanišvili juhitav valitsuserakond süüdistab oponente kokkumängus lääneriikidega, et avada „teine rinne“ Venemaa vastu.

Eileõhtuses kõnes väitis Ivanišvili, et Natsebi tegutseb rahvuslike huvide vastaselt isegi sellisel regionaalse konflikti ajal nagu praegu.

„Rahu, väärikuse, suveräänsuse, kristlike väärtuste ja riigi helge tuleviku kaitse vajab pidevat valvsust isegi praegu,“ ütles Ivanišvili.

„Gruusia rahvale antakse selge valik vaba, jõuka Euroopa tuleviku või Putini stiilis autoritaarse valitsuse vahel, mis plaanib opositsiooni kõrvaldada, kõik, keda saab, luku taha panna ja teised riigist välja ajada, võimu täielikult konsolideerida ning lääne eemale tõrjuda,“ kommenteeris Bokutšava.

Bokutšava kutsus Euroopa Liitu ja USA-d viima ellu ähvardused Gruusia Unistusele ja Ivanišvilile isiklikult sanktsioonid kehtestada.