Eelmise aasta märtsis juhtus Pärnu Tervise Paradiisi veekeskuses õnnetus, kus uppus 27-aastane mees, kelle oli ta sõber vette lükanud. Uurimise käigu leiti, et uppumises pole süüdi mehe sõber, kuna tema teada oskas mees ujuda. Samuti polnud süüdi administraator, kes täitis tol päeval valveinstruktori ülesandeid, kuna tal puudus tööks vajalik ettevalmistus.

Prokuratuur otsustas süüdistuse esitada Tervise Paradiisile ning valveinstruktorile, kes pidi tagama asendajad juhul kui graafikujärgne valveinstrukor ei saa töötada. Selle aasta juunis tagastas Pärnu maakohus eelistungil süüdistusakti prokuratuuri, kuna leidis, et Tervise Paradiisi puhul polnud kuriteokoosseis täidetud.

Majandus- ja korruptsioonikuritegude ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Olgerd Petersell ütles, et prokuratuur ei nõustunud Pärnu maakohtu seisukohaga juriidilise isiku vastutuse osas ja sellest tuleneva otsusega saata süüdistusakt tagasi prokuratuuri. Ta tõi välja, et 2. juulil vaidlustati maakohtu otsus ringkonnakohtus.

„Täna otsustas Tallinna ringkonnakohus, et süüdistusakt vastas seaduses sätestatud nõuetele ning selle tagastamiseks ei olnud põhjust. Seega tühistas Tallinna ringkonnakohus Pärnu maakohtu määruse ning saatis süüdistusakti maakohtule eelmenetluse jätkamiseks tagasi,“ rääkis ta.

Petersell selgitas, et kokkuvõtvalt ei leidnud ringkonnakohus süüdistusaktis OÜ-i Tervise Paradiis teokirjelduse osas puuduseid, mille järgi oleks selge, et juriidilise isiku tegu ei saa vastata kuriteokoosseisule. „Ringkonnakohtu sõnul on süüdistusaktis välja toodud, millistele faktilistele asjaoludele tuginedes leiab prokuratuur, et valveinstruktorite töö eest vastutanud töötaja oli OÜ Tervise Paradiis pädev esindaja, kes pani teo toime juriidilise isiku huvides. Ringkonnakohtu hinnangul on süüdistuses esitatud väidete tõendamine tulevase kohtumenetluse küsimus.“

Ringkonnakohtu määrus ei ole veel jõustunud.