Juunis lahvatanud EKRE sisepinged tingisid uue erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK) tekke, mis jättis jälje ka EKRE reitingule, selgus ERR-i tellitud Kantar Emori küsitluses.

Kuises võrdluses kaotas kõige rohkem toetust aga hoopis Isamaa, mis vaatamata sellele jätkab populaarseima parteina reitinguedetabelis, omades 23-protsendist toetust. Teisel ja kolmandal kohal on võrdse 18 protsendi suuruse toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Reformierakond.

Neljandal kohal jätkab Keskerakond, mille toetus on viimased kolm kuud olnud 14 protsenti ning 10 protsendiga EKRE on viiendal kohal. Parempoolsed suutsid oma toetust kasvatada seitsmele protsendile ning neli protsenti toetust kogusid nii Eesti 200 kui ka värske erakond ERK.

Uus erakond ERK kogus rohkem toetust meesvalijate seas, kus nende toetus oli ligi kuus protsenti, samas naissoost valijate seas alla kahe protsendi. Kui ERR-i tellitud uuringu põhjal eraldi valdavalt EKRE-st lahkunute baasilt tekkinud ERK-i toetust, siis on see kõrgem meeste, eestlaste, keskharidusega ja maal elavate valijate seas.