Pantvangide võtmine toimus distsiplinaarkomisjoni istungi ajal. Telegrami kanali „Baza“ andmetel võeti pantvangi neli inimest.

FSIN kinnitas ühe töötaja surma. „Baza“ teatas neljast hukkunust ja vähemalt kahest vigastatust – FSIN-i töötajast ja vangist.

„Shot“ kinnitas, et pantvangi võeti ka koloonia ülem Andrei Devjatov ja tema asetäitja. „Baza“ andmetel õnnestus Devjatovil põgeneda, aga ta sai vigastada ja on raskes seisundis haiglas. „Shoti“ versiooni järgi lasid kurjategijad ise Devjatovi vabaks.

„Baza“ teatas, et pantvangivõtjad kuulutasid end Islamiriigi liikmeteks, aga kinnitust sellele veel ei ole. Kohalikes Telegrami rühmades levivates videokaadrites, mida seotakse intsidendiga, võib kuulda araabiakeelseid salme.

„Mash“ kinnitas, et pantvangivõtjad nõudsid kaht miljonit dollarit ja helikopterit. Samuti teatas „Mash“ et Volgogradi mošeest tuuakse läbirääkimisteks kohale mulla.

Koloonia number 19 asub Surovikino linnas, mis asub Volgogradist 130 kilomeetri kaugusel läänes. Tegemist on meeste range režiimiga parandusliku kolooniaga. Vangide limiit on seal 1229.

Jaga
Kommentaarid