Nordrhein-Westfaleni liidumaa siseministri Herbert Reuli teatel olid tapetud üks naine ja kaks meest, vahendas ajaleht Die Welt.

Verine rünnak leidis aset Solingeni linnafestivalil kohaliku aja järgi eile kella 21.45 ajal. Tunnistajate jutu järgi pussitas araablase välimusega mees turuväljakul valimatult juhuslikke inimesi, teatas väljaanne Bild.

Võimude teatel hukkus vähemalt kolm ja sai rängalt vigastada veel neli inimest.

Festivali korraldaja väitis varem, et meedikud võitlevad üheksa inimese elu eest.

Ründaja pages sündmuskohalt ja politsei otsib teda suurte jõududega. Linna kohal tiirutas ka helikopter. Elanikel paluti hilisõhtul jääda rahulikuks, püsida siseruumides ja vältida südalinna.

Täna teatas politsei, et otsib endiselt tundmatut ründajat ja et tõsiselt viga saanute arv kasvas neljalt viiele.

„Nii ohvreid kui ka tunnistajaid küsitletakse praegu. Politsei otsib teo toimepanijat suure meeskonnaga,“ teatas politsei.

Enamikku ohvreid arvatakse olevat rünnatud otse lava ees, teatas Bild, lisades, et mees näib olevat sihtinud ohvrite kõrisid.

Rünnaku ajal oli kesklinnas palju inimesi, sest turuplatsil toimus tasuta kontsert.

Saksamaa lääneosas Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuv 160 000 elanikuga Solingeni linn tähistab sel nädalavahetusel oma 650. sünnipäeva „Mitmekesisuse festivaliga“. Kolm päeva vältavatele pidustustele oodatakse 80 000 külastajat.

„Täna õhtul oleme kõik Solingenis šokis, õuduses ja suures kurbuses. Tahtsime kõik koos tähistada oma linna aastapäeva ja nüüd peame leinama hukkunuid ja ohvreid,“ kurvastas linnapea Tim Kurzbach. „Mu süda murdub, et meie linna rünnati. Mul on pisarad silmis, kui mõtlen neile, kelle kaotasime. Ma palvetan kõikide eest, kes alles võitlevad enda elu eest.“

Võimud uurivad juhtunut kui terrorirünnakut, märkis Bild oma allikatele tuginedes.

[Hoiatus! Alljärgnev video võib olla häiriv.]

Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz ütles täna, et rünnaku toimepanija tuleb kiiresti kätte saada ja teda tuleb karistada seaduse kogu karmusega.

„Rünnak Solingenis on kohutav sündmus, mis on mind väga vapustanud. Ründaja tappis jõhkralt mitu inimest. Ma rääkisin just Solingeni linnapea Tim Kurzbachiga. Me leiname ohvreid ja seisame koos nende perekondadega,“ teatas Scholz X-is. „Ma soovin vigastatutele kiiret paranemist. Teo toimepanija tuleb kiiresti kätte saada ja teda tuleb karistada seaduse kogu karmusega.“