Sõrskõi tuletas meelde, et Ukraina relvajõud võitlevad Ukraina sõltumatuse eest iga päev ja iga sekund. Tema sõnul võitlus sõltumatuse eest jätkub – Pokrovski, Toretski, Harkivi ja teistel suundadel, kus Ukraina sõjamehed ülimate pingutuste hinnaga vaenlast kinni hoiavad ja hävitavad.

„Meie sõltumatus on meie veres. Veres, mis voolab meie soontes, veres, mida meie kangelased on valanud kodumaa eest,“ märkis Sõrskõi.

Sõrskõi sõnul on sõltumatus ka Ukraina prohvetpoeedi Tarass Ševtšenko sõnades: „І на оновленій землі врага не буде, супостата…“ („Ja uuenenud maal ei saa olema vaenlast ega vastast...“).

„Neid sõnu teeb iga Ukraina sõdur ja madrus, seersant ja ohvitser teoks igal sekundil, tuues meie võitu lähemale. Sest meie sõltumatus on meie usus võitu,“ lisas Sõrskõi.

Zelenskõi märkis oma pöördumises, et ukrainlased maksavad võlad alati tagasi. Ja see, kes soovis Ukraina maale häda, saab selle oma koju protsentidega. Zelenskõi sõnul hakkab see, kes tahab külvata Ukraina maale kurjust, lõikama selle vilju oma maal. Zelenskõi rõhutas, et „haige taat Punaselt väljakult, kes ähvardab kõiki pidevalt punase nupuga, ei hakka dikteerima meile mingeid oma punaseid jooni“.

„Meie ja vaenlase vahel peab olema tugev piir, aga ukrainlaste vahele ei tule mingeid müüre. Sest Ukraina on meist igaühes. Sõltumatus on meist igaühes. Ja ühtsena suudame me võita. Me seisime, hoidsime kinni ja andsime vaenlasele vastuse ning nüüd teeme seda tema soodes. Me teame, mida tähendab sõltumatus. Kui raske on seda taastada. Kui raske on seda kaitsta. Aga me teame: kõik sõltub meist,“ ütles Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid