Houthi liikumise võitlejate kaatrid ründasid laeva esimest korda neljapäeval, pidades laevakaitsjatega tulevahetust ja tulistades tankerite pihta mitu raketti. Laeval puhkes tulekahju ning mootor seiskus. Hiljem päästis laeva 25-liikmelise meeskonna ELi Punase mere missioonil „Eunavfor Aspides“ osalev sõjalaev. Operatsioonis on ühe kaitseväelasega esindatud ka Eesti.

Reedel sai Ühendkuningriigi merekaubanduse agentuur (UKMTO) teate, et sihitult triiviva laeva peal on puhkenud veel kolm tulekahju. Arvatakse, et põhjuseks oli Houthi uus rünnak. Hiljem samal päeval postitasid Houthi liikumise esindajad rünnakust video sotsiaalmeediasse. Video põhjal paistab, et viimane rünnak toimus laevale paigutatud lõhkekehasid kasutades.

Kahjustatud tanker kandis pardal 150 000 tonni toornaftat ning on Euroopa Liidu Punase mere mereväemissioni Aspidese sõnul keskonnaoht. „Potentsiaalne leke võib olla katastroofiliste tagajärgedega piirkonna merekeskkonnale,“ teatas ka Djibouti sadamate ja vabatsoonide julgeoleku agentuur sotsiaalmeediaplatvormil X.

Houthide väitel ründasid nad tankerit, kuna see aitas kaasa Iisraeli okupatsioonile Palestiinas.

Tegu oli augustis juba kolmanda rünnakuga Ateenas baseeruva firma Delta Tankers laevade vastu. „Teeme kõike, et laev liikuma panna, julgeolekupõhjustel ei saa me rohkem olukorda kommenteerida,“ ütles firma reedel tehtud avalduses.