Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnul töötas politsei ööpäev läbi kuumadel jälgedel ning esmaspäeval õnnestus tapmises kahtlustatavad noorukid tuvastada ja nad peeti õhtupoolikul kinni. „Uurijad kogusid infot, vaatasid läbi kaamerasalvestisi ja suhtlesid võimalike tunnistajatega. Kriminaalmenetluses selgitame, mis motiividel nad tegutsesid ja kuidas ohvrit tundsid,“ sõnas Kütt.

Esialgsetel andmetel suri 59-aastane mees peksmise käigus saadud vigastustesse. Surnukeha avastati pühapäeval kella 17.30 paiku ohvri kodust. Politsei pidas tapmises kahtlustatavad 16-aastase ja 15-aastase nooruki kinni esmaspäeval õhtul Pärnu linnas. Mõlemad noormehed on politseiga varem kokku puutunud väärtegude tõttu ning ühe poisi vägivallatsemist uuriti eelmisel aastal kriminaalmenetluses.

Üllar Kütt lisas, et politsei reageerib noortega seotud vägivallajuhtumitele alati tõsiselt. „Politsei eesmärk on eelkõige noored õigele teele suunata, et tulevasi rikkumisi ära hoida. Praegusel juhul oli ühel noormeestest on ka varasem vägivallaga seotud juhtum, kuid politseile teadaolevalt ei olnud tegemist korduva mustriga. Selgitame uurimisega välja, mis nüüd niivõrd tõsiste tagajärgedega sündmuseni viis,“ ütles jaoskonnajuht.

Lääne ringkonnaprokuröri Toomas Koitmäe sõnul on kahtlustatavad kinni peetud ning noormeeste võimalik vahistamine selgub lähiajal. „Uurimisasutused teevad aktiivselt menetlustoimingud, et välja selgitada, mis sellise sündmuseni viis, mis täpselt sündmuskohal aset leidis ja mis täpselt põhjustas kannatanu surma. Esialgse uurimisversiooni järgi on tegemist isiklike suhete pinnalt tekkinud konflikti eskaleerumisega ja ohtu teiste inimeste turvalisusele ei ole. Tegemist on äärmusliku juhtumiga, kus esialgse kahtlustuse järgi on kahe noormehe poolt toime pandud vägivallategu kaasa toonud kannatanu surma,“ sõnas ringkonnaprokurör Koitmäe.

Samuti lisas ringkonnaprokurör, et tegelikult peavad õiguskaitseasutused Pärnumaa noortega üha vähem tegelema. „Näiteks viimase aastaga on alaealiste toimepandud väär- ja kuritegude arv ligikaudu kolmandiku võrra vähenenud. Seda valusamalt eristub läinud nädalavahetuse juhtum politsei ja prokuratuuri tavapärastest tööst,“ nentis Koitmäe.

Kriminaalmenetlust toimetab Lääne prefektuur ning juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Jaga
Kommentaarid