Olukord leidis aset teisipäeva hommikul kella kaheksa paiku Tallinna ringteel Tammemäe viadukti juures. Videosalvestiselt nähtub, kuidas kiirendusrajale jõudes paiskub osa veoki puitkoormast maha, takistades Keila sõidusuuna. Õnneks polnud veoki kõrval parasjagu teist sõiduvahendit ning keegi õnnetuses viga ei saanud.

„Nagu videolt näha, siis mahtusin mööda, jäin korra seisma ja kohe tekkis korralik ummik. Kuna tööle oli kiire siis ma pikemaks sinna ei jäänud,“ kirjeldab liikleja, kelle pardakaamerale vahejuhtum talletus.

Transpordiameti kinnitusel oli liiklus lühiajaliselt häiritud, möödapääsuks sai kasutada ühendustee otsa Tallinna ringtee ääres. Puidu kokku korjamisel olid abiks mööduvad liiklejad. Piirkonna teeholdaja teostas teekatte täiendava pühkimise ning tavapärane liiklus taastus orienteeruvalt kell 8:45.

„Tõenäoliselt oli õnnetuse põhjuseks halvasti kinnitatud koorem. Puitu vedav veok tuli Saku poolt ja oli liitumas Tallinna ringteega, kuid ühendusteel kurvi läbimisel pudenes osa koormast laiali üle kahe sõidurea,“ kommenteeris Transpordiameti põhja osakonna korrashoiu ja liikluskorralduse üksuse juhataja Margus Magus.

Liiklusjärelevalvetalituse grupijuht Toomas Korenev ütles, et videost on näha, et veos on kas ebakorrektselt kinnitatud või kinnitamata. „Sellega põhjustati liiklusohtlik olukord ning kui keegi oleks viga saanud, siis oleks juhtum läinud liiklusõnnetuse alla,“ lisas ta.

Politsei teeb siiski toiminguid, et välja selgitada olukorra täpsemad asjaolud. Võimalusel alustatakse menetlus § 238 alusel ehk mootorsõiduki- või trammijuhi poolt sõitjate- või veoseveo nõuete rikkumine või § 2612 alusel ehk tee püsivust ja liiklusohutust ohustava sõidukiga liiklemine.