Zuckerberg saatis esmaspäeval kirja USA esindajatekoja kohtukomiteele. Kirjas kirjeldas ta, kuidas kõrgemad administratsiooniametnikud avaldasid survet, et ettevõtted tsenseeriks teatud postitusi COVID-19 kohta. Samuti väljendasid ametnikud „palju pettumust“, kui platvorm ei täitnud nende palvet, vahendab Politico.

„Usun, et valitsuse surve oli vale ja mul on kahju, et me ei võtnud selle vastu rohkem sõna,“ kirjutas Zuckerberg. Ta lisas, et Meta „ei tohiks oma sisustandardeid kahjustada mis tahes administratsiooni surve tõttu kummaski suunas“ ja kinnitas, et kui midagi taolist peaks uuesti korduma, siis on ettevõte valmis survele vastu seisma.

Valge Maja tegi avalduse, milles kaitses administratsiooni lähenemist COVID-19 teabele: „Surmava pandeemiaga silmitsi seistes julgustas see administratsioon vastutustundlikke meetmeid rahvatervise ja ohutuse kaitsmiseks.“

„Meie seisukoht on olnud selge ja järjekindel: me usume, et tehnoloogiaettevõtted ja teised erasektori osalejad peaksid võtma arvesse mõju, mida nende tegevus avaldab Ameerika inimestele, tehes samal ajal esitatava teabe osas sõltumatuid valikuid,“ öeldi avalduses.

Samuti avaldas kohtukomiteele saadetud kirjas Zuckerberg kahetsust, et Facebook sisuliselt varjas 2020. aasta valimiste eel New York Posti kajastust, mis puudutas president Joe Bideni poega Hunterit. Seda põhjusel, et FBI kahtlustas, et tegemist võis olla Venemaa desinformatsioonikampaaniaga.

Zuckerbergi sõnul on tänaseks FBI kahtlused ümber lükatud ja tagantjärele vaadates poleks tohtinud kajastust varjata.