Kuidas valida lapsele kombinesooni?

Kombinesoon pole ilmaasjata saanud paljude lapsevanemate lemmiküleriideks laste puhul. Sel on mitmeid eeliseid alates suurepärasest soojapidavusest kuni mugavuseni välja, mis lubab lastel liikuda vabalt ja võimaldab nautida õueseikluseid. Kuidas aga valida sobiv kombinesoon?

Milliseks aastaajaks kombinesooni otsid? Detsembrist kuni veebruari on vaja korralikku ja sooja talvekombinesooni, aga muul ajal saab kanda õhemat ilmastikukindlat kombinesooni. Seega esimene asi, millest alustada, on mõelda läbi, millisteks aastaaegadeks lapsele kombinesooni otsid.

Veendu, et välja valitud kombinesoon oleks valmistatud kvaliteetsest ja hästi hingavast materjalist. Talvekombinesoon võiks olla valmistatud materjalist, mis hoiab hästi sooja ka kõige suurema pakase korral. Eelista sooja voodri ja hea veepidavusega kombinesooni, mis kaitseb last igasuguse ilma korral. Vali sügiseks ja kevadeks kombinesoon, mis on kindlasti hea niiskuskindlusega.

Eelista kombinesoone, millel on mitmeid praktilisi funktsioone, nende seas:

  • eemaldatav kapuuts, et seda oleks kergem pesta ja tagatud oleks lapse ohutus igas võimalikus olukorras;

  • helkurkangast valmistatud detailid, et laps oleks nähtav ka pimedal ajal;

  • mugavamaks kandmiseks ja paremaks soojapidavuseks eelista kombinesoone, millel on ümber talla käivad kummid;

  • soe vooder, seda eriti, kui on vaja osta uus talvekombinesoon.

Sobiva suuruse valimiseks tuleb arvestada lapse mõõduga. Kuigi paljudele lasteriiete suurustele on lisaks mõõdule lisatud ka soovituslik vanus, ei tohiks see olla ainus, mida sobiva suuruse valimisel arvesse võtta. Lapsed on erineva suurusega ja kasvavad erineva kiirusega, mistõttu võib vanusele viitav info olla eksitav. Arvesta lapse pikkuse ja sellega, milliseid riideid soovid lapsele kombinesooni alla panna, et leida sobiv rõivasuurus.

Enam levinud materjalid, millest laste kombinesoonid on valmistatud

Materjal määrab väga palju seda, kuidas laste kombinesoon peab sooja, vihma ja tuult. Selgitame, millised on peamised materjalid, millest kombinesoone valmistatakse, et teaksid, mis ühe või teise materjali eelis on.

Softshell on üks populaarseid materjale, mida kasutatakse paljude laste üleriiete valmistamisel, sealhulgas kombinesoonid. Tegemist on väga heade omadustega materjaliga, sest sellest valmistatud lasteriided on nii tuulekindlad, kiiresti kuivavad kui ka vetthülgavad, sobides hästi ka vihmariietuseks kerge vihmasaju korral.

Shell on hingav, vastupidav ja samuti vett tõrjuvate omadustega kangas. Sarnaselt Softshellile ei sobi see krõbeda külmaga talvel, vaid pigem kevad- ja sügishoojaks. Samuti tuleb selle all kanda sooje kihte vastavalt ilmastikutingimustele. Vali Shellist kombinesoon siis, kui otsid midagi, mida laps saab kanda soojemate ilmadega õues või autosõidu ajal.

Talvekombinesoonid võivad olla valmistatud erinevatest materjalidest, aga nende üheks ühiseks nimetajaks on korralik ja soe vooder. Eelistades naturaalsetest kiududest valmistatud voodrit, hoiab see hästi sooja, aga samal ajal säilib ka materjali hea hingavus, mis takistab liiga sooja keskkonna teket.

Avasta Kaup24 ja Hansaposti tootevalik ning leia sealt hea hinnaga kombinesoonid, mida lapsed saavad kanda autosõidul või järgmisel loodusmatkal.

Jaga
Kommentaarid