Millit süüdistatakse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis puudutavad alla 18-aastase vägistamist inimese poolt, kes on varem toime pannud samas jaos sätestatud kuriteo. Samuti paragrahvi alusel, mis puudutab tahtevastast sugulise iseloomuga tegu alla 18-aastase suhtes.

Tänasel eelistungil arutati Milli kaitsja taotlust süüdistusakti prokuratuuri tagastamise osas, millest ta lõpuks loobus, ning kannatanu ehk 10-aastase lapse ülekuulamist. Lisaks sellele pandi paika edasised kohtuistungite kuupäevad.

Kohtuniku, prokuröri ning tiheda graafiku tõttu hakatakse asja edasi arutama alles detsembris ning tuleval aastal. Ülejäänud kohtumenetlus kuulutati kinniseks.

Viimati käis Milli meediast läbi 2017. aastal, mil ta töötas Põhja-Eesti Regionaalhaiglas infrastruktuuritehnika teenistuse tehnikadirektori kohal. Tolle aasta jaanuaris pidas keskkriminaalpolitsei ta kinni, kuna teda oli alust kahtlustada riigihangete teostamise nõuete rikkumises ja kelmuses, korduvas altkäemaksu võtmises ja küsimises, dokumendi võltsimises, võltsitud dokumendi kasutamises ning rahapesus.

2019. aasta mais kirjutas Õhtuleht, et Milli tunnistati süüdi altkäemaksu võtmises, riigihangete teostamise nõuete rikkumises, dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises ning rahapesus. Karistuseks mõisteti talle natuke üle kolme aasta pikkune tingimisi vangistus sama pika katseajaga.