Pokrovski läheduses on viimasel ajal toimunud ägedad lahingud, sest piirkond on Venemaa pealetungi keskpunkt Donetski oblastis. Kuberner Vadõm Filaškin kirjeldas olukorda piirkonnas kui „ohtlikku ja väga rasket“, vahendab Kyiv Independent.

Pokrovski sõjaadministratsioon kutsus 15. augustil elanikke üles viivitamatult evakueeruma, kuna Vene armee asus Pokrovski äärelinnast umbes 10 kilomeetri kaugusel.

Enne Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse elas Pokrovskis umbes 80 000 inimest. Tänase seisuga sinna jäänud 38 000 inimest ja 1900 last, ütles Filaškin.

Kui Filaškinilt küsiti, kui palju aega on inimestel evakueerimiseks, vastas kuberner, et Pokrovski pangad on avatud selle nädala lõpuni.

„Alates esmaspäevast töötavad ainult sularahaautomaadid. Pangaasutusi ei ole. See kehtib ka kõigi teiste meie elanikkonda teenindavate teenuste valdkondade kohta,“ täpsustas ta.

Linn on Ukraina vägede jaoks oluline logistiline sõlmpunkt, mis toetab nende operatsioone Donetski oblastis. President Volodõmõr Zelenskõi on öelnud, et Pokrovskist sai Venemaa peamine sihtmärk pärast Harkivi oblasti pealetungi ebaõnnestumist.

Jaga
Kommentaarid