Tresori lavale toob autentset Motor City hõngu Detroiti skeene veteran ja legendaarse kollektiivi Underground Resistance liige Blake Baxter. Techno-printsiks tituleeritud Baxteri selektsioonis sulavad kokku Detroiti techno, Chicago house ja hingestatud vokaalid. Baxterile lisaks saabub Tartusse teinegi Underground Resistance´i liige DJ Skurge, kelle signatuurkõla võib iseloomustada sõnadega industriaalse värvinguga techno. Underground Resistance’i poolt Londonisse ja äsja taasühinenud Berliini imporditud masinlik tantsumuusika lõi Underground Resistance’ile omal ajal peaaegu koheselt rahvusvahelise kuulajaskonna ning mõjutas elektroonilise muusika kulgu Euroopas ja kogu maailmas.

Lisaks külalistele Detroitist astuvad Tresori laval b2b setiga üles Tresori residendid Bloody Mary ja Handmade. Eestit esindavad DJ-setiga HALLi resident micaxsan ning live´iga punkduo Scvmfvcks, mis segab oma loomingusse muu hulgas mõjutusi hardcore´ist, qgomist ja ambient´ist.

Tresori esindus unda festivalil ei piirdu ainult muusikaga - festivali avapäeval, 19. septembril peab Tresori asutaja Dimitri Hegemann kõne ööelu kultuurilisest olulisusest. Samuti on kõik huvilised oodatud Tresori projekti Academy of Subcultural Understanding töötuppa, mida veab projekti kaasasutaja Diana Alagić, kes jagab vajalikke näpunäiteid, mis tulevad kasuks ööelu majandamisel.

Tresor tuleb Tartusse Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 kutsel ja teeb koostööd unda ja klubiga HALL. „Tresor on tuntud kui Berliini techno-klubide ühe kultuurilise hällina. Tartu 2024 üks ambitsioonidest on leida ühisosa erinevate kultuurinähtuste vahel, edendada koostööd kohalike ja rahvusvaheliste loomeinimeste vahel ning pakkuda meie külastajatele unikaalseid elamusi,“ kommenteerib koostööd Tartu 2024 kunstiline juht Kati Torp. „UNESCO kirjanduslinn Tartu on rõõmus, et saab tervitada Berliini, UNESCO techno-linna.“

Lisaks Tresori lava artistidele astuvad unda muusikaprogrammis üles ISAbella, Nikolajev, Rezzett, Call Super, DJ Marcelle, object blue jpt. Festivali klubikultuuri teemalises vestlusprogrammis saavad sõna „Trainspottingu“ autor Irvine Welsh, klubikultuuriuurija Emma Warren, neuroteadlane Aoife McGuinness jpt.

unda on osa Euroopa Kultuuripealinna Tartu 2024 põhiprogrammist „Ellujäämise kunstid“.