Kuigi valitsus jätkas riigieelarve aruteludega täna enne valitsuse iganädalast pressikonverentsi, tunnistas Ligi, et tema ettevõtete palkade maksustamise ideest rääkida ei jõutud. Ometi on sotsid ettepanekut innukalt kritiseerima asunud.

„Räägi inimesega, mitte ära mine kaamera ette kommenteerima asja, millest sa midagi ei tea,“ sõnas Ligi sotside hinnangu kohta. „Ilmaasjata räägitakse keeles, et „kõige ebaõiglasem üldse“ ja mis iganes need fraasid on,“ lisas ta, märkides, et rahandusministril on rohkem teavet ja vastutust.

Ligi rõhutas, et ei tea, milles lõplikult kokku lepitakse. „Aga ma kavatsen esitada argumendid ühe ja teise variandi kasuks, ja need sisaldavad üllatusi, mida ka sotsiaaldemokraadid tegelikult ei taha,“ lausus ta.

Minister sõnas pressikonverentsil, et rahandusministeeriumi kärpekava on talle meilile saadetud. Kui sotsiaalminister Riisalo on välja öelnud, et nulleelarve raames plaanitakse lastetoetused muuta vajaduspõhiseks ning sotsiaalkindlustusametist koondatakse veerand töötajaskonda, siis Ligi ei taha enda sõnul „avalikkusele ja peast“ kärpeid kirjeldada.

Ligi kinnitas ühtlasi, et rahandusministeerium hakkab pindu vähendama. „Aga ametnikke on ministeeriumide peale kokku ainult 2600 ja kogu riiki nende vallandamisega üleval pidada ei saa,“ nentis Ligi.