Sullivan väisas Hiinat esimest korda president Joe Bideni peanõunikuna USA riikliku julgeoleku küsimustes. Pekingis kohtus ta mitmete kõrgete ametnikega.

„Usume, et konkurents Hiinaga ei pea kaasa tooma konflikte ega vastasseisu. Võti on vastutustundlik juhtimine diplomaatia kaudu,“ ütles Sullivan ajakirjanikele enne Pekingist lahkumist. Sullivani sõnul on Biden pühendunud tegema koostööd küsimustes, kus riikide huvid ühtivad.

Mõlema riigi sõnul ollakse jätkuvalt pühendunud suhte haldamisele. „Kuigi kahe riigi olukord ja Hiina-USA suhted on suuresti muutunud, ei ole muutunud Hiina eesmärk pühenduda Hiina-USA suhete stabiilsele, tervele ja jätkusuutlikule arengule,“ ütles Xi.

Lähinädalatel on Pekingil ja Washingtonil plaanis pidada telefonikõne, teatas Valge Maja kolmapäeval. Sullivan märkis, et kaks juhti võivad kohtuda silmast silma enne Bideni lahkumist ovaalkabinetist. See võib toimuda järgmise Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna majanduskoostöö kohtumise raames.

Lisaks suhtluse jätkamisele arutasid Xi ja Sullivan kohtumisel ka teisi teemasid, sealhulgas küsimusi Taiwani, Hiinas kinnipeetud Ameerika kodanike ning Lõuna-Hiina merel toimunud Hiina ja Filipiinide rannavalve kokkupõrgete kohta.

Samuti arutati Hiina toetust Venemaale, kuna hiljutine USA hinnang näitas, et riik ekspordib tehnoloogiat, mida Venemaa kasutab relvastuse tootmiseks. Räägiti ka jõupingutustest Ukraina sõja lõpetamiseks, kuid Sullivani sõnul ei tehtud selles küsimuses edusamme.