Tallinna sotsidel on kulunud kuid, et leida sobiv kandidaat juhtima Lasnamäe linnaosa. Viimaks on oma jah-sõna andnud juba korra põgusalt seda ametit pidanud Julianna Jurtšenko.

Valik on toonud sotsidele kriitikalaviini: Jurtšenko ei ole toetanud kiiret eestikeelsele haridusele üleminekut ning alles hiljuti oli ta Keskerakonna liige. Uue ametiga aga kaasneb parteivahetus.

Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja nahutab kogu saaga peale sotse. „See, mida sotsid teevad, on piinlik! Kas tõesti pole SDE-s ühtki inimest, keda võiks panna Lasnamäe linnaosavanema kohale? Kui erakonnast sobivat inimest ei leidunud, peaks vähemalt Tallinna piirkonna juhtkonnale kõva rihmutuse tegema. On jabur, et pead kogu aeg Keskerakonnast inimesi üle ostma.“

„Niisiis sa heidad sotsidele ette poliitika tegemist?“ tögab Eesti Ekspressi ajakirjanik Greete Lehepuu Riikoja. Etteheited on mõistetavad, aga siin kaalub kõige üle strateegiline mõtlemine. Pisut enam kui aasta pärast võiksid sotsid kohalike omavalitsuste valimistelt loota just tänu Jurtšenkole Lasnamäelt kenakest häältesaaki.

Eesti Ekspressi ajakirjanik Urmas Jaagant meenutab siinkohal sotside juhi Lauri Läänemetsa eesmärki: SDE-st peab saama suurim vasakpoolne jõud.

„Kui selle käigus vaja hävitada Keskerakond, siis tuleb ta hävitada. Täpselt seda nad teevadki.“ Sotsid on pinget talunud nädalaid ja selle ka välja kandnud. Kõike selle nimel, et mitte täita lihtsalt üks ametikoht, vaid jõuda suurema eesmärgini.

Kirsina poliitvaatlejate tordil kasutab kogu segadust ära ka (sotside Tallinna koalitsioonipartner) Isamaa. Kuidas täpsemalt ja mis sellest arvata, kuula lähemalt podcast’ist.

Päevakorras veel:

  • Eelarvekõnelused ja majandusprognoos.

  • Eesti riigi võlakirjad või võlukirjad?

  • President Kersti Kaljulaid mõtleb EOK juhiks saamisele.

  • Kellest saab Eesti 200 uus juht?

  • Eluloterii!


Taskuhäälingusaade „Päevakordon iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!