Vene juurdluskomitee teatas kriminaalasja alustamisest kindralmajor Valeri Muminjanovi vastu, kes töötas Leningradi sõjaväeringkonna komandöri asetäitjana logistika alal.

Uurimine lähtub karistusseadustiku lõigu 290 lõikest 6, mis puudutab pistise võtmist eriti suures ulatuses.

Väidetavalt sooritas Muminvajonv kuriteo eelmises ametis, kui ta töötas kaitseministeeriumi ressursside osakonna juhina ja vastutas relvajõudude mundrite eest, sealhulgas sõjatsoonis võitlevate sõdurite varustamisel.

Uurijate sõnul sõlmiti tema kontrolli all hankelepinguid enam kui 1,5 miljardi rubla (15 miljoni euro) väärtuses ning kindralmajor teenis nende pealt pistisena üle 20 miljoni rubla (üle 200 000 euro) kuritegelikku tulu.

Selgus ka, et Muminjanovile ja tema perekonnale kuulub Moskvas ja Voronežis mitu kinnisvaraobjekti väärtusega üle 120 miljoni rubla (üle 1,2 miljoni euro). Uurimine selgitab välja, kuidas ta selle vara sai, öeldakse juurdluskomitee teate.

Muminjanov viibib praegu vahi all.

Kaitseministeeriumi puhastus algas tänavu aprillis, kui vahistati kaitseministri asetäitja Timur Ivanov ja veidi pärast seda vabastati ametist kaitseminister Sergei Šoigu. Tänavu on kindralitest korruptsioonikuritegude süüdistatuna kinni peetud ka kindralstaabi ülema asetäitja Vadim Šamarin, endine asekaitseminister Dmitri Bulgakov, kaitseministeeriumi personalijuht Juri Kuznetsov, 58. armee endine ülem Ivan Popov, relvajõudude pargi Patriot direktor Vjatšeslav Ahmedov ja kaitseministeeriumi innovatsiooni peavalitsuse juhi asetäitja Vladimir Šesterov. Endine kõrge kaitseministeeriumi ametnik Tatjana Ševtsova on väidetavalt Venemaalt põgenenud.

Šoigu vabastati kaitseministri kohalt 12. mail ja jätkab Vene julgeolekunõukogu sekretärina.