Ametist lahkumisest teatasid strateegilise tööstuse minister Oleksandr Kamõšin, justiitsminister Denõss Maljuska ja keskkonnaminister Ruslan Strilets.

Eeldatavasti asub president Volodõmõr Zelenskõi kiiresti vabanenud ministrikohti täitma, et luua kord valitsusse enne Zelenskõi USA visiiti sel kuul. Visiidil plaanib ta esitada president Joe Bidenile oma võiduplaani.

Zelenskõi partei kõrge seadusandja David Arakhamia ütles, et sel nädalal toimub „suur valitsuse lähtestamine“, mille käigus vahetuvad enam kui pooled ministritest.

Kamõšin kinnitas oma lahkumist sõnumirakenduses Telegram: „Jätkan töötamist kaitsesektoris, kuid teises rollis.“ Kamõšin in juhtinud Ukraina jõupingutusi suurendada nii ründedroonide kui ka kaugmaarakettide tootmist.

Seadusandjad ja poliitikaanalüütikud on alates suve algusest oodanud suuri muudatusi valitsuses. Peaminister Denõss Šmõhal on pakkunud välja võimaluse valitsuse tõhustamiseks ja mitme portfelli koondamiseks üheks ministeeriumiks.

Kolme ministri lahkumine lisab ebakindlust Ukraina valitsusse - nimelt on nüüdsest täitmata viis ministrikohta. Lisaks eelnevalt nimetatule pole Ukrainal ka põllumajandusministrit ega infrastruktuuriministrit.

Ministrite lahkumine toimub ajal, mil Ukraina korraldab pealetungi Venemaa Kurski oblastile. Samaaegselt liiguvad Moskva väed Ukraina idaosas aina suurema kiirusega edasi.

Jaga
Kommentaarid