„Eelmise nädala neljapäeval toimunud juhatuse istungil sõnasin, et täielikult eestikeelsele haridusele ülemineku õudseks reformiks nimetamine Julianna Jurtšenko poolt on Isamaa jaoks probleem. Sellest lähtuvalt tegime ettepaneku kohtumiseks, et neid probleeme lahendada,“ rääkis Solman.

Solmani sõnul on linnaosavanema kandidaat üritanud oma eelnevaid väljaütlemisi pehmendada, kuid meedias avaldatud Jurtšenko Keskerakonna siselisti saadetud sõnum, kus ta ütleb, et on haridusreformile kategooriliselt vastu ja südametunnistus ei luba tal teisiti arvata, on usaldusväärsust oluliselt õõnestanud.

„Teisipäeval meediast loetud täiendav informatsioon on põhjustanud mulle isiklikult hämmingu. Tuleb välja, et tegemist on põlise eestikeelsele haridusele ülemineku vastasega,“ tõdes Solman. „Sotsiaaldemokraatide sõnum koalitsioonipartneritele Jurtšenko kandidatuuri osas oli, et tema seisukohad on eestimeelsed ning eestikeelsele haridusele üleviimise jätkumist rõhutatult pooldavad.“

Solman lisas, et 1. septembril, Eesti hariduse viimase 30 aasta suurima reformi jõustamise päeval, teatas Jurtšenko sotsiaalmeedias, et toetus eestikeelsele haridusele on tema sügavalt isiklik veendumus. "Teisipäeval saime ajakirjanduse vahendusel teada, et kuu ja paar päeva varem oli „isiklik arvamus“ hoopis reformile „kategooriliselt vastu“ ning selle seisukoha ümber pööramist „palun vabandust, südametunnistus mulle ei luba“.“

"Südametunnistust nipsust ei muuda,“ leidis Solman. „Julianna Jurtšenko on järelikult eksitanud ka linnapead, rääkimata koalitsioonipartneritele lubatust. Linnaosavanema kandidaadi usutavus ja usaldus tema vastu on päevadega langenud ja asendunud juba ette umbusaldusega. Kuidas saab Lasnamäed juhtida inimene, kes alles hiljuti oli kategooriliselt vastu haridusreformile, mis puudutab paljusid linnaosas elavaid lapsi? Või mida ta arvata käitumiskultuurist, kus ametikoht dikteerib seisukoha?“ selgitas ta oma seisukohta.

„Ootan tänaselt kohtumiselt Julianna Jurtšenkolt mitte varasemate väljaütlemiste õigustamist, vaid konkreetseid ja selgeid vastuseid küsimustele,“ lisas Solman.