Biden oleks pidanud minema Los Angeleses kohtu alla süüdistatuna 1,4 miljoni dollari väärtuses maksude maksmata jätmises, kuigi kulutas samal ajal ohtralt raha narkootikumidele, prostituutidele ja luksuskaupadele, vahendab Reuters.

Nüüd tunnistas ta aga end kõigis üheksas punktis süüdi.

Kohtunik Mark Scarsi ütles, et Bidenit ähvardab kuni 17-aastane vanglakaristus ja kuni 450 000 dollarit trahve. Karistuse määramine on kavas 16. detsembril.

Süüdistatavad, kes end kriminaalasjades süüdi tunnistavad, sõlmivad USA-s tavaliselt prokuratuuriga juba ette kokkuleppe, lootes saada kohtuprotsessi vältimise eest kergema karistuse. Seekord nii ei juhtunud.

Varem eile pakkus Biden, et tunnistab end süüdistuspunktides süüdi, aga ei tunnista, et on midagi valesti teinud. Seda ebatavalist õiguslikku manöövrit nimetatakse „Alfordi tunnistuseks“. Prokuratuur sellega ei nõustunud.

Pärast pausi ütles Bideni advokaat Abbe Lowell kohtunikule, et Biden tunnistab end süüdi, kuigi tal ei ole prokuratuuriga karistuse leevendamise kohta kokkulepet.

Pärast istungit ütles Biden, et tunnistas end süüdi, et säästa perekonda kohtuprotsessist, mis oleks paljastanud koledaid üksikasju eluperioodist, kui ta kannatas narkosõltuvuse all. Biden lisas, et on maksmata jäänud maksud ära maksnud.

Hiljem ütles advokaat, et Biden võib kohtuotsuse edasi kaevata.