Tulistaja Colt Gray 54-aastasele isale Colin Grayle esitati süüdistus neljas tahtmatus surma põhjustamises, kahes teise astme mõrvas ja kaheksas laste julmas kohtlemises, teatas Georgia juurdlusbüroo direktor Chris Hosey pressikonverentsil, vahendab Associated Press.

„Tema süüdistused on otseselt seotud tema poja tegudega ja tal relva omada lubamisega,“ ütles Hosey.

Isa ja poega süüdistatakse 14-aastaste õpilaste Mason Schermerhorni ja Christian Angulo ning õpetajate, 39-aastase Richard Aspinwalli ja 53-aastase Cristina Irimie surmas.

Võimud esitasid 14-aastasele Colt Grayle neli mõrvasüüdistust kui täiskasvanule kolmapäeval Atlanta lähedal Apalachee keskkoolis toimunud tulistamise eest, teatas Hosey.

Colin Gray

Viga sai veel üheksa inimest, kellest seitset tulistati.

Eelmisel aastal oli Colt Gray uurimise all ähvardava postituse pärast sotsiaalmeedias. Küsitlemisel eitas ta koolitulistamisega ähvardamist. Vastukäivad tõendid postituse algupära kohta ei lasknud kedagi kinni pidada. Jacksoni maakonna šerif Janis Mangum ütles, et ei leidnud midagi, mis oleks õigustanud tollal süüdistuse esitamist.

„Me tegime tollal kõik, mida me saime sellega teha,“ ütles Mangum AP-le.

Poiss käis tihti isaga jahil ja tulistas relvadest.

„Ta teab relvade tõsidust ja seda, mida need võivad teha, ja kuidas neid kasutada ja mitte kasutada,“ ütles Colin Gray aasta tagasi.

Võimud ei ole teatanud mingist motiivist.

Associated Pressi, USA Today ja Northeasterni ülikooli andmebaasi järgi oli tegemist 30. massitulistamisega USA-s sel aastal. Nendes tulistamistes on hukkunud vähemalt 127 inimest. Massitulistamine on defineeritud sündmusena, kus 24 tunni jooksul hukkub neli või rohkem inimest, tulistaja välja arvatud.