Mõned minutid peale paadi jõudmist piirile õnnestus piirivalvel ühendust saada paadiga ning olukorrast teada anda, mispeale pöörasid paadiga reisijad ümber ning jõudsid minut hiljem tagasi Eesti poolele.

Neile läks vastu piirivalve mootorpaat, kes pidas ajutise kontrolljoone ületanud paadi kinni. Piirivalve viis paadijuhi ja temaga kaasas olnud kaks reisijat Värskasse, kus koostas paadijuhile väärteoprotokolli ebaseadusliku kontrolljoone ületamise ja joobeseisundis veesõiduki juhtimise eest.

Tegemist oli aga päästeametile kuuluva veesõidukiga. „Tegu oli päästeameti töötajaga, kes kasutas paati omavoliliselt töövälisel ajal. Sõidu eesmärk ei olnud tööga seotud,“ kommenteeris päästeameti pressiesindaja Berit-Helena Lamp. „Tegeleme asjaolude selgitamisega.“

Praeguseks ei ole teada, kas alkoholi tarbinud päästeameti töötaja puhul piirdutakse vaid noomitusega või katkestatakse ka töösuhe.

Päästeamet nentis, et tegu oli väga kahetsusväärse juhtumiga ning amet teeb igakülgset koostööd politsei- ja piirivalveametiga.