Peaprokuratuur ütles sõnumirakenduses Telegram, et tulistamine leidis aset pärast seda, kui Vene väed ründasid 27. augustil Ukraina sõjaväe poolt varjendina kasutatud kaevikut.

„Sõdurid tulid kahjustatud varjendist välja ja põlvitasid, hoides käsi pea taga. Sel ajal avasid venelased tule,“ kirjutati postituses.

CNN avaldas Ukraina droonikaadrid, mis näitasid väidetavat tapmist. Videol on näha kolme põlvitavat mees, kes langesid sekundite jooksul maapinnale pikali.

Peaprokurör Andri Kostin ütles sotsiaalmeediaplatvormil X, et Kiiev uurib 73 Ukraina vangi väidetavat hukkamist, mille viisid läbi Vene väed. Tema sõnul on selliseid juhtumeid aina rohkem dokumenteeritud.

„See sõjakuritegu on osa Venemaa jätkuvatest rahvusvahelise humanitaarõiguse rasketest rikkumistest. Venemaa barbaarsus on häbiväärne inimkonnale,“ kirjutas Ukraina välisministeeriumi pressiesindaja Heorhi Tõhhõi X-i postituses.

Kreml on eitanud, et Venemaa paneb Ukrainas toime sõjakuritegusid. Kiievi sõnul on nad dokumenteerinud ligi 130 000 sõjakuritegu, mis on Venemaa poolt toime pandud alates täiemahulise sissetungi algusest Ukrainasse.

Jaga
Kommentaarid