Sangiuliano oli kolmapäeval sunnitud tunnistama afääri sotsiaalmeedia mõjutaja Maria Rosaria Boccia’ga, keda ta oli püüdnud palgata ministeeriumi konsultandiks, vahendab Politcio.

„Pärast palju mõtlemist, valusate päevade jooksul, mis olid täis teatud poliitilise meediasüsteemi osade poolt minu vastu suunatud vihkamist, olen otsustanud pöördumatult tagasi astuda kultuuriministri ametist,“ kirjutas ta kirjas Itaalia peaministrile Giorgia Melonile. Meloni võttis tema tagasiastumise vastu.

Boccia teatas sotsiaalmeediaplatvormil Instagram, et tal on uus roll kultuuriministeeriumi suurürituste nõunikuna, kuid ministeerium eitas seda väidet. Naine avaldas ka pilte endast tööreisidel koos abielus oleva Sangiulianoga.

Sangiuliano ütles intervjuus Itaalia ringhäälingule RAI, et tema ja Boccia reiside eest maksmisel ei kasutatud avalikku raha. Samuti märkis ta, et naisel puudub juurdepääs konfidentsiaalsetele dokumentidele. Esmakordselt pakkus tagasi astumist ministri ametikohalt juba kolmapäeval, kuid Meloni ei võtnud seda vastu.

Kultuuriministri ametikoha võttis üle Alessandro Giuli, kes andis vande reede õhtul.