Trump keskendus debatis peamiselt Joe Bideni aegse immigratsioonipoliitika ründamisele ja kaitses enda pärandit. Harris järgis rangemalt harjutatud stsenaariumit ja jõudis tutvustada nii enda lubatud maksuvabastusi kui kritiseerida Trumpi avaldusi ja presidendina tehtud otsuseid. Välispoliitilistest teemadest räägiti vähem kui immigratsioonist ja majandusest ning kõige rohkem aega läks isiklikele rünnakutele ja Trumpi pärandile ekspresidendina.

Välisteemadest leidis enim kajastust Vene-Ukraina sõda, mille kohta väitis Trump korduvalt, et hukkunute arvu alahinnatakse ja tegelikult on tapetud juba miljoneid inimesi. Harris lubas jätkata Ukraina toetamist, samal ajal kui Trumpi sõnul ei ole vaja Ukraina võitu, vaid sõja lõpetamist.

Sisuliselt poolelt kritiseeris Harris eelkõige vastase abordipoliitikat ning Trump rõhutas eelkõige illegaalse immigratsiooni rekordilisi numbreid. Mõlemad kasutasid vastase plaanidest rääkides võimalust küsida, miks vastane seda juba võimul olles ei teinud. Trump ei rõhunud sellele teemale siiski nii osavalt kui Harris, vaid keskendus rohkem enda pärandi kaitsmisele. Samuti ei saanud vaataja teada palju konkreetset Trumpi tulevikuplaanidest, kuna Harrisel õnnestus oma lubatud maksuvabastustest rohkem rääkida.

Viimaste küsitluste järgi on kahe kandidaadi üleriigiline toetus praktiliselt tasavägine ja sama võib öelda enamiku traditsiooniliste kaalukeeleosariikide kohta.

Käesolev debatt võib jääda kandidaatide jaoks ainsaks, kuna rohkem kohtumisi esialgu kokku lepitud ei ole. Trump on soovinud lisadebatte pidada ka Fox Newsis ja NBC-s, ent Harris pole ettepanekut vastu võtnud. Asepresidendiks kandideeriv vabariiklasest senaator J.D. Vance debateerib Minnesota demokraadist kuberneri Tim Walziga 1. oktoobril ning seda vahendab telekanal CBS.