Plahvatusi oli kuulda ühtlasi okupeeritud Krimmis. Moskvas on suletud kolm lennujaama.

Droonidest teatati veel Belgorodi, Kurski, Orjoli, Voroneži, Tula ja Kaluga oblastis.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas kõigepealt kolme Moskva poole lennanud drooni allatulistamisest Moskva oblastis Ljubertsõs ja Ramenskojes. Hiljem teatas ta veel kahe drooni allatulistamisest Ramenskoje linnaringkonnas. Keegi väidetavalt kannatada ei saanud, vahendab Interfax.

Seejärel teatas Sobjanin veel nelja drooni hävitamisest Podolskis ja hiljem kahe drooni hävitamisest Domodedovos.

Kümnes Moskva poole lennanud droon hävitati Sobjanini sõnul Ramenskojes ja 11. Kolomnas. Sobjanin lisas, et Ramenskojes puhkes tulekahju elumaja 11.-12. korrusel ja kõrvaldatakse allatulistatud drooni Žukovski lennuvälja piirkonda kukkumise tagajärgi.

Moskva oblasti kuberner Andrei Vorobjov teatas üheksa-aastase lapse hukkumisest Ramenskojes. Samuti märkis ta, et evakueeritud elanikud paigutatakse ajutistesse varjupaikadesse. Vorobjovi sõnul tulistati Podolskis, Ramenskojes, Ljubertsõs, Domodedovos ja Kolomnas kokku alla 14 drooni.

Veidi hiljem lükkas Vorobjov teate lapse hukkumisest ümber ja teatas 46-aastase naise hukkumisest. Kannatada sai tema sõnul kolm inimest, kes viidi Ramenskoje haiglasse.

Vorobjov teatas, et Ramenskojes sai droonirünnaku tõttu ühes majas kahjustada 54 korterit ja teises viis rõdu. Drooni tükkide demineerimise tõttu otsustati evakueerida viie maja elanikud.

Venemaa meedia teatas, et Šeremetjevo, Domodedovo ja Vnukovo lennujaam suleti.

Brjanski oblasti kuberner Aleksandr Bogomaz kinnitas, et sealses regioonis hävitati 59 drooni. Kannatanuid ega purustusi tema sõnul ei ole.

Kaluga oblasti kuberner Vladislav Šapša teatas, et möödunud ööl tulistati seal alla seitse drooni. Ka tema väitel kannatanuid ega purustusi ei ole.

Kurski oblasti kuberneri kohusetäitja Aleksei Smirnov kirjutas, et seal tulistati alla 12 Ukraina drooni.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et öösel neutraliseeriti kokku 144 Ukraina drooni, millest pooled Brjanski oblastis.

Kaitseministeeriumi teatel hävitati Brjanski oblastis 72, Moskva oblastis 20, Kurski oblastis 14, Tula oblastis 13, Belgorodi oblastis 8, Kaluga oblastis 7, Voroneži oblastis 5 ja Lipetski oblastis 4 Ukraina drooni ning Orjoli oblastis 1 droon.

Jaga
Kommentaarid