„Manöövritel, mis toimuvad Vaikse ookeani ja Põhja-Jäämere, Vahemere, Kaspia ja Läänemere akvatooriumis, osaleb üle 400 sõjalaeva, allveelaeva ja abilaevastiku toetuslaeva, üle 120 sõjamerelaevastiku merelennuväe ja õhu- ja kosmosejõudude lennuki ja helikopteri, umbes 7000 ühikut relvastust, sõja- ja eritehnikat ning üle 90 000 isikkoosseisu liikme,“ öeldakse teates Interfaxi vahendusel.

Õppused algavad täna ja kestavad 16. septembrini.

Õppusi juhib Venemaa sõjamerelaevastiku ülem, admiral Aleksandr Moissejev.

Kaitseministeeriumi teatel on õppuste peamine ülesanne kontrollida juhtivkoosseisu erinevat liiki jõudude grupeeringute juhtimisel oma vastutusalas, ebastandardsete operatiivülesannete lahendamisel, täppisrelvade, perspektiivsete ja tänapäevaste relvade ning sõjatehnika komplekssel kasutamisel ning koostöö laiendamisel partnerriikide merevägedega merel.

Osalevad ka operatiivgrupid siseministeeriumist, eriolukordade ministeeriumist, föderaalsest julgeolekuteenistusest (FSB), rahvuskaardist ja föderaalsest julgestusteenistusest (FSO).

Samuti on kutsutud õppustest osa võtma Venemaa partnerriigid.

Esimesel etapil harjutatakse jõudude grupeeringute paigutamist määratud polügoonidele. Teisel etapil harjutatakse löökide andmist tingliku vastase strateegiliselt tähtsatele objektidele ja jõududele, dessante rannikule ning majandus- ja strateegiliste kommunikatsiooniobjektide kaitset merel, võttes arvesse relvastatud võitluse tänapäevast iseloomu merel.

Nõukogude Liidu merevägi viis õppused Okean läbi 1970., 1975., 1977., 1983. ja 1985. aastal. Väidetavalt olid need kõige suuremad maailma ajaloos.

Jaga
Kommentaarid