„Tõenäoliselt on kõik need otsused juba langetatud. Seda võib oletada suure tõenäosusega. Praegusel hetkel toimub massiteabevahendites informatsioonikampaania juba langetatud otsuse formaliseerimiseks,“ ütles Peskov Interfaxi vahendusel.

„Jätkuvad katsed distantseeruda sellesse konflikti kaasatusest USA ja Euroopa riikide poolt. Me arvame, et see ei õnnestu. USA ja Euroopa riikide kaasatus konflikti Ukraina ümber omab otsest iseloomu, vahetut iseloomu. Iga uue sammuga selle kaasatuse tase tõuseb, kuigi tõusta ei ole enam kuhugi,“ lisas Peskov.

Peskovilt küsiti, milline saab olema Venemaa vastus Washingtoni võimalikule loale Ukrainale anda kaugmaarelvadega lööke Venemaa territooriumile.

„See tuleb vastav,“ ütles Peskov. „Ei ole vaja oodata igal pool mingeid vastuseid, sõjaline erioperatsioon ongi vastus kogu sellele tegevusele.“

„Iga selline otsus, mille kollektiivne lääs langetab ja mis seejärel kajastub Ukrainas, on järjekordne kinnitus sõjalise erioperatsiooni õigustatusele, vajadusele ja alternatiivitusele,“ ütles Peskov.

Peskov kuulutas, et teadetel Iraani rakettide saatmisest Venemaale ei ole mingit alust ja Vene sõjaväelastel on olemas kogu vajalik relvastus „sõjalise erioperatsiooni“ jätkamiseks.

„Me kuuleme väga palju arutelusid mingite relvade mingisugustest saadetistest Vene Föderatsioonile, millel ühelgi ei ole mingit alust,“ lausus Peskov kommenteerides USA välisministri Antony Blinkeni teadet, et Venemaa võtab lähinädalatel kasutusele Iraani ballistilised raketid.

„Mis puudutab Venemaa relvajõudude tööd, siis neil on täielik arsenal kõigist vajalikest vahenditest sõjalise erioperatsiooni jätkamiseks,“ lisas Peskov.

Jaga
Kommentaarid