„Selline telefonikõne ei saaks kuidagi punkti panna,“ ütles Peskov, kommenteerides USA presidendikandidaadi Donald Trumpi sõnu, kes süüdistas president Joe Bidenit selles, et viimane ei ole sõja jooksul Putinile helistanud, vahendab Interfax.

„Me oleme korduvalt öelnud, et punkti saab paljuski panna USA loobumine oma Ukraina kulumaterjalina kasutamise poliitikast, et püüda maha suruda kõike, mis on seotud Vene Föderatsiooniga,“ ütles Peskov.

Peskovi sõnul suhtub Kreml negatiivselt Venemaa presidendi Vladimir Putini nime kasutamisse USA sisepoliitilise võitluse instrumendina.

„Putini nime kasutatakse, ütleme nii, USA sisepoliitilise võitluse ühe instrumendina. Meile see üldse ja üldse ei meeldi ja me loodame ikkagi sellele, et nad jätavad meie presidendi nime rahule,“ ütles Peskov, kommenteerides Kamala Harrise ja Donald Trumpi vahelist televäitlust.

Peskov kuulutas, et Kremlis ei olnud võimalust debatti jälgida, sest see toimus Moskva aja järgi öösel.

„Aga hommikul loomulikult nägime uudiseid erinevate avaldustega, mis tehti selle debati käigus,“ ütles Peskov.

Kremlis pöörati seejuures tähelepanu ka sellele, et mõlemad kandidaadid mainisid Venemaa presidenti ja Venemaad.

„Seisukoht on täiesti selge. USA üldiselt, millisest erakonnast kandidaadid ka ei oleks, säilitab negatiivse suhtumise, ebasõbraliku suhtumise meie riiki,“ ütles Peskov.

Jaga
Kommentaarid