Miks lubati Veril aga avalike vahendite eest töötada korraga kahel ametikohal? Sest riigikogu oli suvepuhkusel ja fraktsioon ei jõudnud lihtsalt seda küsimust vahepeal arutada.

„Fraktsiooni juhatus kogunes eile esimest korda peale puhkusi ning arutas fraktsiooni edaspidist töökorraldust. Teemaks oli ka Rauno Veri töölepingu lõpetamine seoses asumisega juuli teises pooles justiits- ja digiministri nõunikuks. Vaatamata sellele, et Rauno Veri täitis jätkuvalt oma töökohustusi paralleelselt ka fraktsioonis, siis otsustas fraktsiooni juhtkond tema töölepingu lõpetada,“ sõnas E200 esimees Toomas Uibo.

Küsimusele, kas Veri sai siis korraga kahest kohast palka, vastas E200 riigikogu fraktsiooni aseesimees Marek Reinaas ohkega. „No tundub nii, jah. Sellest hetkest, kui ta astus justiitsministeeriumisse, kuni selle hetkeni, kui tal töö riigikogus lõpeb, saab ta mõlemast kohast palka,“ lausus ta, lisades põhjendusena samuti selle, et suvel fraktsioon ei kogunenud.

„Selle otsuseni jõudmine polnud eriti keeruline. See on loogiline, et ta kahes kohas korraga olla ei saa, kuna see ületab inimvõimete piiri,“ sõnas Reinaas.

Veri töötas E200 fraktsioonis nõunikuna 0,3 osakoormusega ja tema bruto töötasu oli 1297 eurot kuus. Rauno Veri sai justiits- ja digiministri Liisa-Ly Pakosta nõunikuks juuli lõpus, seal olles on Veri bruto põhipalk praegu 4000 eurot. Kokku sai Veri vähemalt augustikuus seega 5297 eurot brutos.