„Tegu oli komandopealikuga, kaasreisijad olid tema tuttavad,“ ütles Lõuna päästekeskuse juht Tagne Tähe ning kinnitas, et paadiga käidi lõbusõidul. Sealjuures oli pealik tarvitanud alkoholi ning kasutanud ametipaati omal volil ja töövälisel ajal.

Komandopealiku tegevus on Tähe sõnul selgelt päästeameti reeglite ja väärtustega vastuolus. „Peame sellist teguviisi lubamatuks ning ta lahkub töölt,“ ütles ta.

Päästeameti sõidukeid, sealhulgas paate, võib päästekeskuse juhi sõnul kasutada ainult töistel eesmärkidel ja selle juhtumi valguses korratakse reeglid uuesti töötajatele üle.

Ebaseaduslik piiriületus Lämmijärvel

Juhtum toimus 7. septembril kella 16 paiku, kui piirivalve märkas Lämmijärvel ebaseaduslikult Eestist välja Venemaa vetesse sõitnud paati.

Mõned minutid pärast paadi piirile jõudmist õnnestus piirivalvel paadiga sõitjatega ühendust saada ja neid olukorrast teavitada, mispeale pöörasid piiririkkujad ümber ning jõudsid minut hiljem tagasi Eesti poolele.

Neile läks vastu piirivalve mootorpaat, piirivalvajad pidasid ajutise kontrolljoone ületanud paadi kinni. Piirivalve viis paadijuhi ja temaga kaasas olnud kaks reisijat Värskasse, kus koostas paadijuhile väärteoprotokolli kontrolljoone ebaseadusliku ületamise ja veesõiduki joobeseisundis juhtimise eest.