Ka Ukraina-meelsed vaatlejad teatasid rängast võitlusest osas hõivatud piirkonnast ning võimalikust külade hõivamisest venelaste poolt, vahendab Guardian.

Teatatakse, et Vene väed on võtnud tagasi mitu küla ja suruvad Ukraina vägesid Malaja Loknja jõest idas ja Snagostist lõunas.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et Ukraina väed on lüüa saanud mitmes külas.

USA mõttekoda Sõjauuringute Instituut (ISW) teatas täna hommikul, et oleks enneaegne praegu vasturünnakute kohta järeldusi teha.

„Vene väed alustasid vasturünnakuid Ukraina rindekaare lääneservas ja hõivasid 10. ja 11. septembril teadete kohaselt mitu asulat Korenevost kirdes ja lõunas,“ teatas ISW.

„Venemaa 11. septembri Kurski oblasti vasturünnakute suurus, ulatus ja potentsiaalsed väljavaated ei ole selged ja olukord on selle teate avaldamise ajal endiselt muutlik. /.../ Ukraina väed alustasid teadete kohaselt uusi rünnakuid Vene vasturünnaku vastu Snagostist läänes ja kogu Ukraina rindekaare ulatuses Kurski oblastis,“ lisas ISW.

Tšetšeenide eriüksuse Ahmat komandör Alaudinov teatas, et Vene väed läksid pealetungile ja võtsid tagasi kontrolli umbes kümne asula üle.

Jaga
Kommentaarid