Kolmapäeva hommikul kohtusid valitsusdelegatsioonid ja riigikogu fraktsiooni esindajad, kes vaatasid ühiselt läbi neljapäeval toimuva valitsuse istungi päevakorra ning esitasid oma ettepanekud riigikantseleisse, vahendab ERR.

Eesti 200 soovil võeti haiglaapteekidega seotud seadus selle neljapäevasest valitsuse istungi päevakorrast maha, rääkis Sikkut.

Eesti ravimiturul tegutsevad kaks suuremat hulgimüüjat – Phoenixile kuuluv Tamro ja Margus Linnamäe Magnum.

Margus Linnamäega tegi koostööd enne poliitikasse naasmist ka Eesti 200 endine juht ja välisminister Margus Tsahkna. Tsahkna töötas Linnamäele kuuluva kaitsetööstusfirma Semetron ekspordijuhina.

Küsimusele, kas Eesti 200 mõjuka poliitiku sidemed ühe ravimihulgimüüja omanikuga võivad eelnõu edasiliikumist takistada, vastas Sikkut, et ta ei oska öelda.

„Mul mingisuguseid fakte ei ole, ma ei saa sulle kinnitada ega ümber lükata, aga vaata, kõlab usutavalt, kui sa seda niimoodi kirjeldad,“ ütles Sikkut. Eesti 200 juht ja haridusminister Kristina Kallas ütles, et Margus Linnamäe ega Margus Tsahkna Eesti 200 vastuseisu taga ei ole.

„Sotsid näevad kõige taga Margus Linnamäed, aga ta ei ole nii võimekas,“ rääkis Kallas, lisades, et ka konkurentsiseaduse muudatuse puhul kahtlustavad sotsiaaldemokraadid asjatult Linnamäe huvide esindamist.