„Energeetikud teevad praegu enamatki kui võimalik, et anda elektrit haiglale ja veevärgile. Millal tuleb elekter elanike kodudesse kas või tunniks, ei hakka keegi prognoosima,“ teatas Telegramis Konotopi linnapea Artem Semenihhin.

Semenihhini sõnul kahjustas vaenlane suurt hulka õppeasutusi ja täpselt ei ole nende arv veel teada. Purunes palju aknaid ja uksi.

Lisaks sellele kahjustasid venelased haiglaid. Ka seal on suures osas korpustest purunenud aknad, aga meditsiinivarustus suuri kahjustusi ei saanud ja arstid töötavad. Vett antakse linnaelanikele tunnikaupa.

„Kõik kirurgid on tööl. Kannatanute pöördumised jätkuvad. Praegu on hospitaliseeritud kaks meest. Üks neist on väga kriitilises seisundis (kooma). Muide see, kes on koomas, sõitis just inimesi päästma,“ teatas linnapea.

Sumõ oblasti sõjaadministratsioon teatas, et kannatanute koguarv on kasvanud 13-ni.

„Vaenlane andis massilise õhulöögi Konotopi kogukonna energeetika- ja infrastruktuuriobjektidele. Venelased kasutasid Shahed-tüüpi droone, suunates neid muu hulgas elumajadesse ning õppe- ja meditsiiniasutustesse,“ teatas administratsioon.

Jaga
Kommentaarid