See kõik juhtus kahe minutiga, sest istungi päevakorras polnud ühtegi punkti. Kohal oli 45 saadikut, puudu 56.

Istungi algul andis rahanduskomisjon menetlusse otsuse eelnõu „Audiitori nimetamine Riigikontrolli 2024.–2025. aasta tegevuse kontrollimiseks“ ning peale seda kuulutas Aller istungi lõppenuks ja sooviks ilusat nädalalõppu.

Delfi uuris lisaks ka mõnelt riigikogulaselt, millest võis tuleneda päevakorra puudumine. Reformierakondlase Karmen Jolleri sõnul pidi algselt päevakorras paar punkti siiski olema ja need olid EKRE eelnõud, kuid erakond olevat palunud need päevakorrast eemaldada. „Nad kas võtavad eelnõud maha või ei ilmu kohale ja need lükkuvad edasi,“ kirjeldas ta viimase aja olukorda.

Raimond Kaljulaid (SDE) rääkis samuti, et päevakord poleks pidanud tühi olema, kuid EKRE palus teha muudatusi ja eelnõud eemaldada. Tema sõnul kaheks minutiks istungil osalemine aga probleemne polnud, kuna komisjonide tööks tuli kohale tulla niikuinii.

Delfile teadaolevalt oleks pidanud täna päevakorras olema EKRE poolt koostatud eelnõud „Riigikogu otsus „Ettepaneku tegemine Vabariigi Valitsusele sisekaitsereservi loomise kohta siseministeeriumi valitsemisalas“ 275 OE“ ja „Riigikogu otsus „Sündimuse kasvatamise meetmete väljatöötamisest“ 208 OE“. Täna neid päevakorda ei tulnud ning neid on ka varasemalt EKRE poolt edasi lükatud mitmeid kordi.

Aller kinnitas Delfile, et tõepoolest võeti päevakorrast need punktid välja, kuna EKRE fraktsioonil oli täna väljasõit ja otsustati teha ajurünnak, et eelnõusid veel korrigeerida.

XV Riigikogu, IV istungjärk, täiskogu istungi stenogramm

Neljapäev, 12.09.2024, 10:00

09:58 Istungi rakendamine

09:58 Istungi rakendamine

10:00 Aseesimees Arvo Aller

Tere hommikust, lugupeetud kolleegid! Alustame Riigikogu täiskogu IV istungjärgu 1. töönädala neljapäevast istungit. Kohaloleku kontroll.

10:00 Kohaloleku kontroll

10:00 Aseesimees Arvo Aller

Kohalolijaks registreerus 45 Riigikogu liiget, puudub 56.

Nüüd on eelnõude ja arupärimiste üleandmine. Palun, Annely Akkermann!

10:01 Annely Akkermann

Tere hommikust, head kolleegid! Rahanduskomisjon algatab Riigikogu otsuse „Audiitori nimetamine Riigikontrolli 2024.–2025. aasta tegevuse kontrollimiseks“ eelnõu. Eelnõu on üle antud ka digitaalselt.

10:01 Aseesimees Arvo Aller

Rohkem eelnõusid ja arupärimisi [üle anda] ei ole. Olen Riigikogu juhatuse nimel vastu võtnud ühe otsuse eelnõu ja seda menetletakse vastavalt Riigikogu kodu- ja töökorra seadusele. Tänasel neljapäeva, 12. septembri [istungil] meil päevakorras ühtegi punkti ei ole, seega on istung lõppenud. Ilusat nädalalõppu!

10:02 Istung lõppes

Vaata ka videot: