Ohvrid vanuses 1-17 aastat kannatasid teadete kohaselt erinevate väärkohtlemise vormide all, kusjuures mõnesid sunniti väidetavalt seksuaalaktidele teiste lastega, teatas politsei peainspektor Razarudin Husain pressikonverentsil, vahendab BBC News.

Politsei on vahistanud 171 kahtlusalust, sealhulgas usuõpetajaid ja hooldajaid.

Hooldekodud on väidetavalt seotud väljapaistva islamikonglomeraadiga, mis tegi avalduse ja eitas kõike.

Politseireidid 20 hooldekodus Selangori ja Negeri Sembilani osariigis kutsusid esile teated laste ekspluateerimisest, pilastamisest ja seksuaalsest väärkohtlemisest ühes teises asutuses Negeri Sembilani osariigis.

Eilsel pressikonverentsil ütles Razarudin ajakirjanikele, et mõned kahtlusalused vanuses 17-64 aastat on lapsi puudutanud, väites, et see on osa religioossest kohtlemisest. Osa lapsi on teadete kohaselt õpetatud tegema sama teiste lastega nende hooldekodus.

Lapsi on lisaks karistatud kuumutatud metallobjektidega ning haigetele laste ei ole korraldatud arstiabi, kuni nende seisund muutus kriitiliseks, teatas Razarudin.

Esialgne juurdlus näitab, et paljud lapsed pandi nendesse hooldekodudesse vanemate poolt, et nad saaksid religioosset haridust.

Varem algatas politsei laste ekspluateerimise juurdluse ettevõtlusgrupi Islamic Global Ikhwan Group vastu. Nüüd on politsei kinnitanud, et need kaks asja on omavahel seotud.