Putin ütles eile, et lääneriikide otsene osalemine Ukraina konfliktis muudab selle olemust ja Venemaa on sunnitud langetama otsuseid, lähtudes sellisel moel tekkinud ohtudest, vahendab Interfax.

„Otsene osalemine muudab juba oluliselt konflikti päris olemust, päris iseloomu. See tähendab, et NATO riigid, USA, Euroopa riigid sõdivad Venemaaga,“ ütles Putin ajakirjanikele.

„Ja kui see on nii, siis pidades silmas selle konflikti päris olemust, langetame me vastavaid otsuseid, lähtudes neist ohtudest, mis meile tekivad,“ ütles Putin.

Putin teatas ka, et NATO riigid praegu mitte lihtsalt ei aruta lääne kaugmaarelvade võimalikku kasutamist Kiievi poolt, vaid sisuliselt langetavad nad otsuse, kas sekkuda otseselt Ukraina konflikti või mitte.

„Nende raketisüsteemide lennuülesandeid saavad sisuliselt sisestada ainult NATO riikide sõjaväelased. Ukraina sõjaväelased seda teha ei saa. Seetõttu ei käi jutt mitte sellest, kas lubada Ukraina režiimil nende relvadega Venemaale lööke anda või mitte. Jutt käib sellest, kas langetada otsus, et NATO riigid osalevad otseselt sõjalises konfliktis või mitte. Kui see otsus langetatakse, ei tähenda see midagi muud kui NATO riikide – USA, Euroopa riikide – otsest osalemist sõjas Ukrainas,“ lausus Putin.

„Toimub mõistete asendamise katse. Jutt ei käi loast või keelust Kiievi režiimile anda lööke Venemaa territooriumile. Ta annab neid niikuinii piloodita lennuaparaatide ja muude vahenditega,“ ütles Putin. „Aga kui jutt käib lääne toodetud suure kaugusega täppisrelvade kasutamisest, on see hoopis teine lugu,“ ütles Putin.

Jaga
Kommentaarid